Esittely

marjaPulla ay aloitti toimintansa 1.11.2004. Toimimme ensimmäiset vuodet ryhmäperhepäiväkotina uusissa, varta vasten lapsille räätälöidyissä ja rakkaudella rakennetuissa tiloissa. ”Punaisessa tuvassamme” hoidettiin lapsia kahdessa 12-lapsen hoitoryhmässä. MarjaPulla muuttui päiväkodiksi palveluseteliuudistuksen myötä 1.8.2014 ja esiopetusryhmä sai aloittaa toimintansa. Keväällä 2015 valmistui laajennusosa.

Tällä hetkellä lapsimäärä vaihtelee 50-55 välillä, lasten iästä riippuen. Lapsiryhmät ovat sisarusryhmiä, sillä meille on erityisen tärkeää se, että perheet voivat tuoda sisarukset samaan ryhmään hoidettaviksi. Päivän aikana olemme kaikki yhtä suurta perhettä ilman tiukkoja ryhmäjakoja.

Tilat on suunniteltu mahdollistamaan sekä pienryhmätoimintaa että koko väen yhteistä toimintaa. Pienryhmätoiminnan avulla taataan lapsille leikki- ja oppimisrauha eivätkä ryhmän pienimmät joudu olemaan koko päivää suuressa lapsiryhmässä.

marjaPullassa toiminnan lähtökohtana on kodinomainen ja perheiden odotuksia sekä arvoja kunnioittava työote. Teemme työtä ilolla ja huumori kuuluu meidän arkeemme. Meillä ammattitaitoiset ja kokeneet kasvattajat tarjoavat lapsen yksilölliset tarpeet huomioivaa sekä varhaiskasvatuksen tavoitteisiin perustuvaa hoitoa, kasvatusta ja opetusta. On tärkeää, että kukin lapsi saa kehittyä ja toimia omana ainutlaatuisena itsenään ja ryhmän jäsenenä.