Esittely

marjaPulla ay aloitti toimintansa 1.11.2004. Toimimme ensimmäiset vuodet ryhmäperhepäiväkotina uusissa varta vasten lapsille räätälöidyssa ja rakkaudella rakennetuissa tiloissa. ”Punaisessa tuvassamme” hoidettiin lapsia kahdessa 12-lapsen hoitoryhmässä. Tilojen suunnittelu mahdollistaa pienryhmätoiminnan. Näin lapsille voidaan taata leikki- ja oppimisrauhaa eivätkä ryhmän pienimmät joudu olemaan koko päivää suuressa lapsiryhmässä.

Päiväkodiksi marjaPulla muuttui palveluseteliuudistuksen myötä 1.8.2014. Toimintamme jatkuu kolmessa sisarusryhmässä edelleen siten, että päivän aikana olemme kaikki yhtä suurta perhettä ilman tiukkoja ryhmäjakoja. Meille on erityisen tärkeää se, että perheet voivat tuoda sisarukset samaan ryhmään hoidettaviksi. Hoitosuhde voi parhaassa tapauksessa jatkua koulun alkuun saakka. Olemme avoinna arkisin pääsääntöisesti klo 7-17 välisenä aikana.

Toiminta

marjaPullassa toiminnan lähtökohtana on kodinomainen ja perheiden odotuksia ja arvoja kunnioittava työote.

Ammattitaitoiset ja kokeneet kasvattajat tarjoavat lapsille yksilölliset tarpeet huomioivaa ja varhaiskasvatuksen tavoitteisiin perustuvaa hoitoa, kasvatusta ja opetusta – kukin lapsi saa kehittyä ja toimia omana ainutlaatuisena itsenään ja ryhmän jäsenenä.

marjaPullassa työtä tehdään ilolla ja huumori kuuluu meidän arkeemme.

Leikki on toiminnassamme keskeinen oppimistapahtuma. Tämän vuoksi leikille annetaan aikaa ja sama leikki voi jatkua usean päivän ajan. Leikissä aikuisen rooli on olla läsnä ja käytettävissä.

marjaPullan eskariin osallistuvat marjaPullan kaikki 6-vuotiaat. Heidän eskariopettajina toimivat esi- ja alkuopetuksen ammattilaiset. Esiopetus toteutetaan ehyesti hoitopäivän yhteydessä. Eriytettyä esiopetusta annetaan arkipäivisin klo 9.00 -13.00 välisenä aikana.